Tips Pilih Agensi Hartanah

ANDA BERMINAT MENJADI SEBAGAI PERUNDING HARTANAH?

Jika anda berminat untuk ceburi bidang hartanah, sebaiknya baca artikel ni. Ianya dapat memberi garis panduan tentang cara menjadi ejen hartanah.

Jika anda berminat nak jadi perunding hartanah, lebih baik anda buat pilihan yang betul.Carilah agensi yang bagus.Macam mana nak tahu bagus atau tidak! Anda perlu membuat carian dalam goggle, bertanya dari kenalan perunding hartanah. Bertanyalah leader semasa interview. Saya kongsikan sedikit info.Harap mampu bagi pandangan buat anda yang sedang mencari agensi hartanah.

1) Semak lesen agensi: Anda boleh cek di web LPPEH.Supaya anda tidak tersalah pilih.

2) Bilangan perunding hartanah: Kalau ada perunding hartanah yang ramai, sekurang-kurangnya dapat membantu berkongsi listing dan dapat berkongsi ilmu.

3) Latihan:Seminggu sekali ada latihan untuk perunding hartanah.Ini dapat memantau aktiviti perunding hartanah.Supaya anda lebih fokus.

4) Team Leader: Sebagai perunding hartanah yang baru, anda perlu tahu ada tak team leader yang akan membantu.Kerana team leader ini lah yang akan beri panduan dan akan membantu anda.Dia adalah mentor dan coach anda.

5) Team work: Carilah agensi yang buat kerja berpasukan.Hal ini anda perlu selidik dulu.Kena buat kaji selidik.Bila ada kerja berpasukan ini petanda agensi yang baik.Dalam masa yang sama ini dapat membantu anda lebih bersemangat.Lebih banyak close SALE!

 

Di sinilah bermulanya tapak kerjaya saya sebagai Perunding Hartanah.Inshaa allah ada rezeki tahun hadapan sekiranya permohonan saya lulus saya akan mengambil Kursus sebagai Ejen Hartanah.Tujuannya untuk meluaskan lagi bidang kerjaya saya.Bidang hartanah ini terlalu luas.Tak akan pernah habis ilmu-ilmu yang dicari. Buat ketika ini saya mempunyai lebih daripada 30 orang perunding hartanah.Ada yang aktif dan ada yang tidak aktif. Dalam bidang hartanah ni Keyakinan dan Kesabaran perlu ada dalam diri seorang perunding hartanah untuk lebih berjaya.

Kesimpulan Semoga perkongsian saya kali ini dapat membantu lebih ramai lagi yang berminat nak menjadi perunding hartanah ataupun ejen hartanah.Info ini sedikit sebanyak dapat menjadi panduan buat anda.

Cara Menjadi Perunding Hartanah

#leenaproperty#jomjadiperundinghartanah

Leave a Reply