Syarat Dan Kelayakan PERUNDING HARTANAH

ANDA BERMINAT MENJADI SEBAGAI PERUNDING HARTANAH?

Jika anda berminat untuk ceburi bidang hartanah, sebaiknya baca artikel ni. Ianya dapat memberi garis panduan tentang cara menjadi ejen hartanah.

Syarat untuk menjadi perundingan hartanah tiada syarat yang minimum.Yang penting anda harus ada minat, ada basic kemahiran IT.Anda juga mesti ada kenderaan sendiri. Dari segi kelayakan, lepasan SPM pun dah layak.

Contohnya jika anda seorang banker suatu ketika dahulu, pasti anda ada kelebihan dalam pengurusan kewangan.Jadi selok belok dalam hartanah bukan satu masalah bagi anda lagi.

Jika anda bekas jurutera, anda pasti boleh menerapkan work ethic dalam kerjaya perunding hartanah ini

Sekirnya anda bekas peguam, kelebihan anda adalah, anda ada kelebihan dalam memahami isi kandungan dalam kontrak perjanjian.

Dan sekiranya anda ni bekas agent insuran, kelebihan anda adalah, anda memiliki database client.Ini memudahkan kerja-kerja anda sebagai perunding hartanah.

Apa yang saya mahu sampaikan adalah kerjaya sebagai perunding hartanah ini adalah kerjaya Universal.Tidak kira apa pun kerjaya atau pengalaman anda sebelum ini, anda pasti boleh berjaya.Yang penting berusaha.

Kesimpulan Semoga perkongsian saya kali ini dapat membantu lebih ramai lagi yang berminat nak menjadi perunding hartanah ataupun ejen hartanah.Info ini sedikit sebanyak dapat menjadi panduan buat anda.

Cara Menjadi Perunding Hartanah

#leenaproperty#jomjadiperundinghartanah

Leave a Reply